Lounais-Suomen Ajokoirayhdistyksen valintasäännöt


 • Otteluiden valinnat
  Seuraaviin kokeisiin on päätetty valintasäännöt, jotka löytyvät seuraavasta linkistä Valintakoesäännöt 2015

  • Pässikoe
  • Kolmen piirin ottelu
  • Perämeren Lohiajot
  • Kettukapina
  • Arvokisoihin osallistumisen tukeminen
  • Naisten kilpa valintasääntö
  • Nuorten Kilpa Varsinais-Suomen kennelpiirin valintasääntö

  LOUNAIS - SUOMEN AJOKOIRAYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

  uudet säännöt


  VARSINAIS – SUOMEN KENNELPIIRI RY:N JÄNIKSENAJO – AJOK – MESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT SAJ:N ALAISET RODUT voimassa v. 2010-

  1. Ajankohta ja järjestäminen

  Piirinmestaruudesta kilpaillaan vuosittain, viimeistään yksi ( 1 ) viikko ennen etelän lohkon valintakoetta. Mestaruuden voittaa korkeimman hyväksyttyyn palkintosijaan oikeuttavan pistemäärän saavuttanut koira. Piirinmestaruuskilpailu järjestetään yksipäiväisenä. Koe on samalla suomenajokoirien karsintakoe etelän lohkon valintakokeeseen. Kokeen järjestämisestä vastaa Lounais-Suomen Ajokoirayhdistys ry. Muutoin noudatetaan kokeen anomisen ja järjestämisen suhteen SKL – FKK:n määräyksiä ja voimassa olevia ajokokeen sääntöjä.

  2. Osallistumisoikeus ja karsinta

  Piirin mestaruudesta kilpailevat koirat, joiden omistajan tai haltijan vakituinen asuinpaikka on Varsinais – Suomen Kennelpiirin alueella riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta. Yhteisomistuksessa olevan koiran pääasiallinen olinpaikka määrittää sen kennelpiirin, jonka mestaruudesta koira voi kilpailla. Piirinmestaruudesta voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin alueella. Koiran omistajan/haltijan on oltava SKL – FKK: n tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. PM - kokeeseen osallistuvan koiran tulee olla palkittu FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestön hyväksymässä koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla hyvä koiran täytettyä 15 kk. (eli kakkonen) Kokeeseen osallistuu enintään kahdeksantoista (18) koiraa ja edellisen vuoden piirinmestari. Koiran tulee olla saavuttanut vähintään yksi ensimmäinen (1.) palkinto ajokokeessa ilmoittautumisajankohtaan mennessä. Koiralla pitää olla koetulos (pisteet laskettuna) edellisen Pm-kokeen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen saavutettuna. Valintaperusteena on paras ajokokeen tulos, joka on saavutettu edellisen Pm - kokeen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Valinnan suorittaa kokeen järjestävä koetoimikunta. Edellisen vuoden piirinmestarilla on suora osallistumisoikeus. Pm-kokeeseen on ilmoittauduttava kirjallisesti Suomen Kennelliiton lomakkeella. Jos koetulos on muun kuin Varsinais-Suomen Kennelpiirin alueen kokeessa saavutettu ja se ei vielä ole tarkistettavissa avoimista jalostustietokannoista, tulee toimittaa ilmoittautumislomakkeen liitteenä kopio koirakohtaisesta pöytäkirjasta.

  3. Kiertopalkinnot ja mitalit

  Piiri lahjoittaa kokeeseen kiertopalkinnon, johon voittaneen koiran omistaja on velvollinen omalla kustannuksellaan kaiverruttamaan vuosiluvun, koiran nimen, rekisterinumeron ja omistajan sekä pistemäärän ja palkintosijan. Kiertopalkinnon saa omakseen koiranomistaja, jolla on siihen kolme kiinnitystä tai kun on kulunut 10 vuotta. Tällöin parhaan tuloksen saavuttanut saa palkinnon omakseen. Kiertopalkinnon saamiseksi vaaditaan palkintosija. Piiri lahjoittaa myös mitalit kolmelle parhaalle. Mitalit jaetaan kokeen yhteydessä ja niiden jakamisessa noudatetaan samoja määräyksiä kuin kiertopalkinnon jakamisessa.

  4. Muita määräyksiä

  Mikäli piirimestaruutta ratkottaessa kaksi tai useampi kilpailija päätyy tasapisteisiin, voittaa se koira, jolla on vähemmän tappiopisteitä. Jos koirien ansio- ja tappiopisteiden summa on yhtä suuri ratkaisevat ansiopisteet.

  5. Muutokset

  Näihin sääntöihin voi muutoksia tehdä Varsinais- Suomen Kennelpiiri ry:n hallitus. Hyväksytty Varsinais-Suomen Kennelpiiri ry:n hallituksen kokouksessa 03.05.2010. Nämä säännöt astuvat voimaan koekaudella 2010 ja kumoavat kaikki aikaisemmat jänisajo -AJOK - mestaruuskokeen säännöt.


  VARSINAIS-SUOMEN KENNELPIIRI RY:N KETUNAJO – KEAJ – MESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT voimassa 2010- SAJ:N ALAISET RODUT

  1. Ajankohta ja järjestäminen

  Piirinmestaruudesta kilpaillaan vuosittain, viimeistään yksi ( 1 ) viikko ennen etelän lohkon valintakoetta. Mestaruuden voittaa korkeimman hyväksyttyyn palkintosijaan oikeuttavan pistemäärän saavuttanut koira. Piirinmestaruuskilpailu järjestetään yksipäiväisenä. Koe on samalla suomenajokoirien karsintakoe etelän lohkon valintakokeeseen. Kokeen järjestämisestä vastaa Lounais-Suomen Ajokoirayhdistys ry. Muutoin noudatetaan kokeen anomisen ja järjestämisen suhteen SKL – FKK:n määräyksiä ja voimassa olevia ketunajokokeen (KEAJ) sääntöjä. Lohkoon pääsyn edellytyksenä on, että koiralla on Pm – kokeesta tulos (pisteet laskettu) ja koiranomistajan tulee asua vakituisesti Varsinais-Suomen kennelpiirin alueella.

  2. Osallistumisoikeus ja karsinta

  Piirin mestaruudesta kilpailevat koirat, joiden omistajan tai haltijan vakituinen asuinpaikka on Varsinais – Suomen Kennelpiirin alueella riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta. Yhteisomistuksessa olevan koiran pääasiallinen olinpaikka määrittää sen kennelpiirin, jonka mestaruudesta koira voi kilpailla. Piirinmestaruudesta voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin alueella. Koiran omistajan/haltijan on oltava SKL – FKK: n tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen. PM - kokeeseen osallistuvan koiran tulee olla palkittu FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestön hyväksymässä koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla hyvä koiran täytettyä 15 kk. (eli kakkonen) Kokeeseen osallistuu enintään kaksitoista (12) koiraa ja edellisen vuoden piirinmestari. Koiran tulee olla saavuttanut vähintään yksi ensimmäinen (1.) palkinto ketunajokokeessa (KEAJ) ilmoittautumisajankohtaan mennessä. Koiralla pitää olla koetulos (pisteet laskettuna) edellisen Pm-kokeen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen saavutettuna. Valintaperusteena on paras ketunajokokeen (KEAJ) tulos, joka on saavutettu edellisen Pm - kokeen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Valinnan suorittaa kokeen järjestävä koetoimikunta. Edellisen vuoden piirinmestarilla on suora osallistumisoikeus. Pm-kokeeseen on ilmoittauduttava kirjallisesti Suomen Kennelliiton lomakkeella. Jos koetulos on muun kuin Varsinais-Suomen Kennelpiirin alueen kokeessa saavutettu ja se ei vielä ole tarkistettavissa avoimista jalostustietokannoista, tulee ilmoittautumislomakkeen liitteenä toimittaa kopio koirakohtaisesta pöytäkirjasta.

  3. Kiertopalkinnot ja mitalit

  Piiri lahjoittaa kokeeseen kiertopalkinnon, johon voittaneen koiran omistaja on velvollinen omalla kustannuksellaan kaiverruttamaan vuosiluvun, koiran nimen, rekisterinumeron ja omistajan sekä pistemäärän ja palkintosijan. Kiertopalkinnon saa omakseen koiranomistaja, jolla on siihen kolme kiinnitystä tai kun on kulunut 10 vuotta. Tällöin parhaan tuloksen saavuttanut saa palkinnon omakseen. Kiertopalkinnon saamiseksi vaaditaan palkintosija. Piiri lahjoittaa myös mitalit kolmelle parhaalle. Mitalit jaetaan kokeen yhteydessä ja niiden jakamisessa noudatetaan samoja määräyksiä kuin kiertopalkinnon jakamisessa.

  4. Muita määräyksiä

  Mikäli piirinmestaruutta ratkottaessa kaksi tai useampi kilpailijaa päättyy tasapisteisiin, voittaa se koira, jolla on korkeimmat hakuominaisuuspisteet. Jos koirien hakuominaisuuspisteiden summa on yhtä suuri, ratkaisevat ajo – ominaisuus- ja haukkupisteet yhteenlaskettuina.

  5. Muutokset

  Näihin sääntöihin voi muutoksia tehdä Varsinais- Suomen Kennelpiiri ry:n hallitus. Hyväksytty Varsinais-Suomen Kennelpiiri ry:n hallituksen kokouksessa 03.05.2010. Nämä säännöt astuvat voimaan koekaudella 2010 ja kumoavat kaikki aikaisemmat ketunajo -KEAJ - mestaruuskokeen säännöt.


  Tulosvaatimukset kokeisiin ja valionarvoihin

  AJOK/KEAJ:

  Ketunajokokeessa (keaj)sekä ajokokeessa (ajok ja beaj) hyväksytään vähintään yhdeksän kuukauden ikäisen koiran osallistuminen kokeisiin ja kilpailuihin ilman näyttelytulosta kunkin koemuodon alimmassa luokassa. Yksiluokkaisissa kokeissa koira saa kilpailla ilman näyttelytulosta, kunnes se on saavuttanut yhden koemuodon korkeimman luokkatuloksen. Päätös astuu voimaan takautuvasti 1.1.2003 alkaen.

  LOHKO ja KILPA
  Valintakokeeseen/otteluun valittavan koiran tulee olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla "hyvä" koiran täytettyä 15 kk.

  K-LOHKO ja KETTUKILPA
  Valintakokeeseen/otteluun valittavan koiran tulee olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla "hyvä" koiran täytettyä 15 kk. Koiran tulee olla saavuttanut vähintään yksi ensimmäinen (1.) ketunajokokeessa.

  FIN MVA
  Kolme sertifikaattia näyttelystä Suomessa kolmelta eri palkintotuomarilta. Vähintään yksi sertifikaateista on saatava yli 24 kk:n iässä.
  1 x AJOK-1 tai 1 x KEAJ-1 Siirtymäkauden aikana hyväksytään ennen 1.8.2002 saavutettu ajokokeiden tai ketunajokokeiden AVO-1 tulos.

  FIN KVA
  4 x AJOK-1 saavutettuna vähintään kahden eri koekauden aikana. Käyttövalion arvoon oikeuttavia tuloksia on oltava vähintään kaksi paljaalta maalta ja yksi lumikeliltä. Kahden viikon kokeesta hyväksytään käyttövalion arvoon yksi AJOK-1 palkinto.
  Siirtymäkauden aikana hyväksytään ennen 1.8.2002 saavutetut VOI-1 tulokset.
  Koiran tulee olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla "hyvä" koiran täytettyä 15 kk.

  FIN K-KVA
  4 x KEAJ-1 saavutettuna vähintään kahden eri koekauden aikana, kahden viikon kokeesta hyväksytään kettukäyttövalion arvoon yksi KEAJ-1 palkinto.
  Koiran tulee olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatumaininnalla "hyvä" koiran täytettyä 15 kk.

  (Valt. 27.11.2005, 25.5.2006)

  Tarkemmat Suomen valionarvosäännöt löytyvät Kennelliiton sivuilta.

  [Etusivulle]